OndernemendGroen maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

Start van de pagina
Sla de navigatie over, ga direct naar de inhoud

Genomineerden
© MVO-Manager van het Jaar

Genomineerden 'MVO-manager van het jaar 2014' bekend

22-09-2014 Carola Wijdogen (directeur Duurzaam ondernemen/CSR Nederlandse Spoorwegen), Koen Eising (manager MVO Alliander) en Inka Pieter (directeur MVO en Milieustrategie KLM) zijn genomineerd als 'MVO-manager van het jaar 2014'. Een deskundige jury heeft hen uit 19 deelnemers geselecteerd voor de titel. De...

lees verder

Green Deal Scheepsafvalketen voorkomt plasticsoep

15-09-2014 Plastic zwerfafval in zeeën en oceanen haalde afgelopen jaren vaak het nieuws. Om verdere verontreiniging tegen te gaan werd 10 september de Green Deal Scheepsafvalketen...

lees verder

Driekwart hernieuwbare energie komt uit biomassa

15-09-2014 Begin september stuurde het Platform Bio-Energie de tweede rapportage ‘Duurzaamheid Vaste Biomassa’ naar de Tweede Kamer. De inhoud is gebaseerd op de Green Deal...

lees verder

GREEN DEALS

Green Deal CO2-voorziening Glastuinbouw

Onderzoek naar de externe levering van CO2 en simultaan naar het warmtenetwerk, als alternatief voor de huidige stookinstallaties.

lees verder

CO2-emissiefactoren en CO2-berekeningsinstrumenten

Het kabinet wil de ontwikkeling en het gebruik van CO2-berekeningsinstrumenten bevorderen. Bijvoorbeeld door bestaande instrumenten breder onder de aandacht van consumenten en bedrijven te brengen, de eigen klimaatprestaties van de Rijksoverheid te verbeteren met behulp van de CO2-prestatieladder, de Milieubarometer en data en uitgangspunten te harmoniseren.

lees verder

Green Deal Samenwerken aan transparantie van Natuurlijk en Sociaal Kapitaal

Voor een goede transitie naar een duurzame samenleving is meer informatie over gebruik en ontwikkeling van natuurlijk en sociaal kapitaal nodig. Het gaat om informatie die in relatie tot beleid, productie en consumptie duidelijkheid geeft over de impact op en afhankelijkheid van natuurlijk en sociaal kapitaal.

lees verder
Dutch Sustainable Growth CoalitionDe Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) bestaat uit acht Nederlandse multinationals. Deze bedrijven gaan samen actief bedrijfsmodellen voor duurzame groei bevorderen en promoten.
VNO-NCW steunt dit initiatief van AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina, Heineken, KLM, Philips,
Shell en Unilever ten volle. De coalitie wordt gefaciliteerd door Ernst & Young.
 Klik hier voor het VNO-NCW-dossier
 

Onze gemeenschappelijke toekomst

De integrale visie op duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen van VNO-NCW en MKB-Nederland.
Platform OndernemendGroen
Meld u aan bij het platform OndernemendGroen en we houden u op de hoogte van bijeenkomsten en activiteiten.

Green Deals op de kaart:

Nieuwsbrief Duurzaam Ondernemen

Nieuwsbrief Duurzaam Ondernemen

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland brengt de Nieuwsbrief Duurzaam Ondernemen uit.
Op www.agentschapnl.nl/aanmelden
kunt u terecht voor meer informatie en aanmelding.

En Route!
In 2012 stelden negentien sectoren in samenwerking met Agentschap NL een routekaart op. Deze toekomstscenario's laten zien hoe iedere sector in 2030 duurzamer, slagvaardiger en concurrerender kan zijn ten opzichte van 2010. Veel sectoren zijn bezig met de uitwerking van hun routekaarten. De resultaten van de routekaarten per sector zijn te vinden in het boekje En Route! In 2030 een duurzame en concurrerende industrie.